villámcsapás

villámcsapás

Vége a hőhullámnak! Markáns hidegfront érkezik!

Július 26-án hajnalra a délkeleti régió kivételével 20 fok alá csökkent a hőmérséklet a markáns hidegfrontnak köszönhetően. 

Az ICI Interaktív Meteorológia minimum hőmérséklet térképe 2015. július 26-án

Tatabányán is nagy eső volt!

Jégeső és özönvíz tarolta le a fővárost

Emlékezetes, régen nem látott vihar tombolt 2015. június 9-én, kedden a fővárosban. Egy tőlünk északra hullámzó frontálzóna előterében nedvesebb, labilisabb levegő áramlott a Kárpát-medencébe. Ez az ilyenkor már nagyon erős besugárzással együtt erőteljes gomolyfelhő-képződést eredményezett: először a Siófok-Pécs vonal mentén, majd a fővárostól keletre is rendkívül intenzív, később vonalba rendeződött zivatarcellák pattantak ki egymás után.

Villám sújtotta a világhírű szobrot

Villámcsapás érte helyi idő szerint csütörtökön este a brazíliai Rio de Janeiro-ban lévő világhírű Megváltó Krisztus-szobrot. A város egyik fő látványosságának és jelképének számító monumentális emlékmű szerencsére csak kisebb, "felületi" sérülést szenvedett: a jobb kéz hüvelykujjának egy darabja tört le.

A közel 40 méter magas ikonikus szobor egy igen meredek hegy tetején helyezkedik el a város felett, és meglehetősen gyakran éri villámcsapás. legutoljára alig egy hónappal ezelőtt sújtotta villám a szobrot: akkor a jobb kézen lévő középső ujj sérült meg.