Villám sújtotta a világhírű szobrot

Villám csapott csütörtökön a Rio de Janeiro-i Megváltó Krisztus-szoborba, de szerencsére csak kisebb kár keletkezett a monumentális emlékműben.

Villámcsapás érte helyi idő szerint csütörtökön este a brazíliai Rio de Janeiro-ban lévő világhírű Megváltó Krisztus-szobrot. A város egyik fő látványosságának és jelképének számító monumentális emlékmű szerencsére csak kisebb, "felületi" sérülést szenvedett: a jobb kéz hüvelykujjának egy darabja tört le.

A közel 40 méter magas ikonikus szobor egy igen meredek hegy tetején helyezkedik el a város felett, és meglehetősen gyakran éri villámcsapás. legutoljára alig egy hónappal ezelőtt sújtotta villám a szobrot: akkor a jobb kézen lévő középső ujj sérült meg.

Képek forrása: tn.com.ar /EFE

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.