zápor

zápor

A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS ELLENÉRE NEM MARAD EL A HÚSVÉTI LOCSOLÁS!

Április első napjain az időjárás sokunkat megviccelt, sorra dőltek az országos minimum-hőmérsékleti rekordok. A nappali felmelegedés egy nagy területre kiterjedő anticiklonnak köszönhetően napról-napra erősödött, mostanra országszerte 20 fok feletti csúcsértékeket mérhetünk. Sok napsütésnek örülhetünk, bár a tavaszi időt a kormány által bevezetett kijárási korlátozás miatt nem igazán élvezhetjük ki. A hosszú hétvége első felében folytatódik a napos, száraz idő, kora délután 24-26 fok sem kizárt.

Nyárias majális néhol záporokkal, zivatarral

Úgy látszik, mostanában kedvez az időjárás a szabadba vágyóknak, és szerencsére május 1-jére sem romlik el az idő. Napok óta a nyarat idézik a hőmérsékletek, és szerdán keleten továbbra is 30 fok köré melegszik a levegő, a Dunántúlon azonban pár fokot mérséklődik a nagy meleg. Érdemes tehát részt venni a szabadtéri programokon, pikniket, kirándulásokat szervezni, azonban főleg a Dunától keletre arra is kell készülni, hogy egy-egy zápor, vagy esetleg zivatar is kialakul a rendezvények ideje alatt.

Záporok, zivatarok tarkították az időt

Hétfőn folytatódott a kellemes tavaszi idő, az ország nagy részén kisütött napközben több-kevesebb időre a nap, és a hőmérséklet általában 10, 15 fok között tetőzött. A gomolyfelhőkből délután elszórtan alakultak ki záporok a Dunántúl északi felén, az Északi-középhegység térségében és az Alföldön. A Tisza-tó környékén és a szlovák határ mentén zivatarok is kipattantak.

Bácsalmás felé így közeledett egy tavaszi zápor: