november

november

Tavasz ilyenkor, novemberben?!

Idén október végén, egészen pontosan 25-én frontmentes időszak kezdődött a Kárpát-medencében, amely több, mint másfél hétig tart majd, és várhatóan november 6-án, szerdán egy Északkelet-Európa felett elhelyezkedő, többközéppontú ciklonrendszer frontzónája vet majd neki véget. A lassan közeledő frontrendszer előtt viszont a hét első felében délies áramlással afrikai eredetű, az ilyenkor megszokottnál jóval enyhébb levegő érkezik egész Kelet-Európába, így a Kárpát-medencébe is.

Novemberben is „indián nyár”

Csütörtöktől ismét melegedés kezdődik hazánk területén, szombatig az ebben az időszakban megszokottnál akár 7-8 fokkal is melegebbet mérhetünk az ország egyes tájain a kora délutáni órákban.

A következő két-három napon ráadásul számottevő csapadékra sem kell számítanunk, és országszerte több órás napsütés várható – ha tehetjük, akkor használjuk ki ezt a novemberben szokatlanul jó időt és tartózkodjunk a szabadban. Az előző napok csapadékos, szeles időjárásának köszönhetően a légszennyezettség is alacsony az egész országban.