Esett a hó Kelet-Erdélyben

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka esett a hó Erdély keleti részén. A hó persze csak a magasabb hegyekben maradt meg napközben.

Egy gyorsan elvonuló hidegfrontnak köszönhetően többfelé havazott Erdély keleti szélén vasárnap éjszaka és hétfő hajnalban. Néhány centis fehér lepel borította például Tusnádfürdő háztetőit, mint azt az ICI Interaktív Meteorológiai helyi állomásának webkameráján is látni lehetett.

A hó az alsóbb részeken már délelőtt elolvad, csupán az 1500 méter feletti magasságban marad meg néhány napig. A térséget kedd reggel elérő melegfrontból eleinte újra kialakulhat havazás, havas eső. A Keleti- és Déli-Kárpátok legnagyobb csúcsait pedig továbbra is jelentős, helyenként egy métert meghaladó hó borítja.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.