20 fok különbség!

Miközben keleten a köd, nyugaton kis híján a nyár volt az úr november 8-án!

2015. november 8. Ki hinné, hogy a nyugati határ közelében alig maradt el  hőmérséklet a nyári értékektől? Az ICI Interaktív Meteorológia mérései szerint Szentgotthárdon és Bükfürdőn árnyékban 24,5 fokig melegedett a levegő, fél fokkal maradt el a nyári napot jelző 25 foktól. Közben Budapesten csaknem 130 éves melegrekord dőlt meg: 20,0 fokos csúcshőmérsékletet regisztráltak.

Közben a keleten lakók fáztak: az egész napos köd hatására Aggteleken mindössze 6 fokot mértünk délután - azaz majdnem 20 fokos különbség uralkodott országhatárainkon belül!

A következő napokban keleten is javul az idő, több front is érkezik, amik igazi változékonyságot hoznak a szürke novemberbe.

Az ICI Inetraktív Meteorológia hőtérképe 2015.11.8-án délután

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.