Újra itt a kánikula

A héten a Kárpát-medence területére megérkezik az idei második hőhullám, melynek köszönhetően a hétvégén már 32, 35 között várhatóak a maximum hőmérsékletek.

A múlt héten még az átlagosnál hidegebb idő volt, ezzel szemben keddtől már nem lesz szükség se kabátra, se esernyőre. Meleg, száraz levegő éri el térségünket, melynek köszönhetően derült, napsütéses időszak vár ránk. Azonban tanácsos odafigyelni az időnként megélénkülő szélre, amely ronthatja a komfortérzetünket. Érdemes ezen időszakban több időt a friss levegőn tölteni, strandra menni. A kánikulában viszont mindenki ügyeljen a sok fogyadék fogyasztására és figyeljen oda az UV sugárzás káros hatásaira! Ha vízpartra megy, ne hagyja otthon napszümegét, fényvédőszerét!

A GFS modell úgynevezett ensemble (együttes) futtatásának eredménye Budapestre: a felső görbeseregen jól látszik, hogy egész héten nem csak a talajon, de a magasban is az átlagosnál több fokkal melegebb lesz (narancs ellipszis). Az alsó görbesereg pedig azt mutatja, hogy a következő napokban a főváros térségében nem várható jelentős mennyiségű csapadék.  (Forrás: wetterzentrale.de)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.