Özönvíz sújtotta Zala megyét

A kedd este érkezett markáns hidegfront nem fukarkodott a csapadékkal: a Dunántúl egyes részeire pár óra alatt két teljes havi eső zúdult le!

Kedden késő este rendkívül erős hidegfront érte el nyugati tájainkat, ami szerdán végigsöpört az országon. A front viharos, sőt orkán erejű széllel meghozta a sarkvidéki eredetű hideg levegőt, véget vetve ezzel a szokatlanul enyhe, kellemesen napos októberi időnek.

Nemcsak szél és lehűlés, hanem sokfelé jelentős mennyiségű eső is járt mindehhez, főleg a dunántúliak kaptak özönvizet a nyakukba. Az ICI Interaktív Meteorológia országosan működtetett állomáshálózatának tagjai közül Zalakaroson mértük a legtöbb csapadékot. Ott néhány óra leforgása alatt egészen hihetetlen, több mint kéthavi mennyiségnek megfelelő, 82 mm eső került a csapadékmérőbe. A felhőszakadásokat erős, viharos szél kísérte, a délutáni 9 fok mellett nem éppen ideális kirándulóidő uralkodott a környéken.

De nem sokkal jobb a helyzet az ország más részein sem, és a következő napokban sem nyugszik meg az idő. 

A részletes, folyamatosan frissülő prognózisokat a Előrejelzés oldalunkon lehet nyomon követni.

Extrém időjárási hatások terhelik szervezetünket is - sok hasznos tanács, frontelőrejelzés a Meteo Klinika oldalán található!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.