Ítéletidő vár Sanghajra a hétvégén

Az előrejelzések szerint továbbra is egyenesen Sanghaj felé tart a Muifa tájfun, vasárnap lesz az ítéletidő. A Karib-térségben viszont a nagy esőzés után átmenetileg szétesett az Emily trópusi vihar.

A Muifa tájfun (a tájfun a trópusi ciklon délkelet-ázsiai neve) csütörtökön hatalmas szélviharral, felhőszakadással elérte a Japán Okinava-szigeteket, pénteken pedig már a Kelet-kínai-tenger fölé jutott.

A Muifa tájfun a japán Okinava-szigeteknél pénteken

A Japán Meteorológiai Ügynökség előrejelzése szerint a kínai partokat vasárnap Sanghaj közelében éri el, ahol egyre nagyobb fokozatú készültséget rendelnek el. A Muifa jelenleg a Saffir-Simpson skála szerint a kettes-hármas fokozat határán áll, mivel benne a legnagyobb tízperces átlagszél meghaladja a 160 km/órát, a legnagyobb széllökés pedig több mint 210 km/óra. Vasárnapig a Muifa tovább erősödik.

A szél mellett a rendkívül heves csapadék okozhat jelentős károkat Kína egyik legsűrűbben lakott területén.


A Muifa tájfun pénteken (Naval Research Laboratory)

Amerika egyelőre fellélegezhet

A korábban várttal ellentétben az Emily trópusi vihar átmenetileg feloszlott, miután Haitiben és Kuba keleti részén hatalmas esőzéseket okozott. A veszély azonban még nem múlt el. Egyes amerikai meteorológusok szerint ugyanis az Emily újra megszülethet Kuba közelében, és akkor mégiscsak Florida közelében haladna el.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.