Viharos csütörtök

Eleinte melegfront terhelheti szervezetünket, de estétől markáns hidegfront hoz erős, viharos szelet hazánkba.

Az előrejelzések szerint igencsak szeles időben lesz részünk a holnapi nap folyamán. Európa északi részén egy markáns ciklon örvénylik, melynek hidegfrontja az esti, éjszakai órákban éri el a Kárpát-medencét. Nyomában az addig délies szél fokozatosan nyugatira, északnyugatira fordul, és egyre jobban megerősödik. A késő esti órákban a Dunántúlon már viharos széllökésekre is fel kell készülni. Az éjszaka folyamán az ország egyre nagyobb részén lesz jellemző a légmozgás megerősödése, és csütörtökön már nagyon sokfelé számíthatunk 70 km/h-t meghaladó széllökésekre. Csak estére csillapodhat majd a szél.

Forrás: ICI Interaktív Meteorológia

A magasabban fekvő nyugati és középső tájakon, a Bakony térségében erősen viharos, akár 100 km/h-t meghaladó lökések is előfordulhatnak, legyünk tehát nagyon óvatosak! A közlekedést erős oldalszél nehezítheti, valamint a faágak, esetleg elsodort törmelékek is könnyen balesetet okozhatnak.

Az élénk légmozgás a hőérzetünket is ronthatja: célszerű melegen, rétegesen öltözködni, a széldzseki is jól jöhet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, dekoncentráltabbakká, figyelmetlenebbekké válhatunk, pedig szükség lesz a fokozott figyelemre az utakon.Talán csak a délnyugati országrészben várható valamivel gyengébb szél, de arrafelé is megerősödik a légmozgás.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.