Trópusi vihar tart a Bermudák felé

Az Atlanti-óceán nyugati medencéjében még hétfőn jelent meg a Colin névre keresztelt trópusi képződmény, amely jelenleg a Bermuda-szigeteket fenyegeti.

A Colin hétfőn délután alakult ki a karib-tengeri Kis-Antillák közelében, majd észak felé haladva előbb veszített erejéből. Később azonban a melegebb tengerfelszínt elérve energiát nyert, és megerősödve folytatta útját északnyugati irányba. A péntek reggeli órákban mintegy 660 km-rel délnyugatra örvénylett a Bermuda-szigetektől.

A trópusi viharban az állandó szélsebesség elérte a 80 km/órát, amit 90-110 km/órás széllökések kísérnek. Az elkövetkező napokban a Colin észak-északkelet felé halad majd tovább, és várhatóan szombatról vasárnapra virradóan halad át a Bermuda-szigeteken. Az előrejelzések szerint várhatóan egyes kategóriájú hurrikánná erősödik majd, de még ha veszít is erejéből, mindenképpen érezteti majd hatását a viharos erejű szelek, a hullámzás, a jégeső és az intenzív esők révén. A jövő hét elején pedig akár Kanada észak-atlanti partvidékét is érintheti.

Eközben, péntek hajnalban Mexikó nyugati partjainál is megjelent egy alacsony nyomású képződmény, mai várhatóan trópusi viharrá erősödik majd (maximális szélsebesség 62-119 km/óra). Szárazföldet azonban nem fog érinteni.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.