Sajtóközlemény

Uniós támogatásból a légkörkörnyezeti folyamatok humánmeteorológiai hatásainak kutatását sikerült megvalósítani.

A budapesti ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. 27,2 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatásban részesült a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 61 millió forint összköltségvetést meghaladó beruházásból szignifikáns légkörkörnyezeti folyamatok humánmeteorológiai hatásainak kutatását és specifikus humánmeteorológiai szolgáltatások kifejlesztését sikerült megvalósítani.

A budapesti székhellyel működő, 1995-ben alakult ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. megalakulása óta foglalkozik meteorológiai és humánmeteorológiai kutatással és operatív szolgáltatással. Saját mérőhálózatot és szolgáltató rendszert épített ki egyes meteorológiai és humánmeteorológiai paraméterek mérésére, előrejelzésére és ezekre alapozott operatív humánmeteorológiai egészségügyi és információs szolgáltatásokra.

A kísérleti kutatási fázisban a humánmeteorológiai megfigyelő rendszert adatai és a programban részt vevő személyek állapot-monitoring adatai együttes feldolgozásával 4 évszakra kiterjedően megtörtént a tipikus légkörkörnyezeti hatások felmérése. Ez alapján kifejlesztésre került a humánmeteorológiai hatásokat nagy pontossággal előrejelző, ill. az előrejelzéseket hasznosító rendelői kezelő és tájékoztató rendszer.

Az operatív szolgáltatások kiterjednek az ország teljes területére: nagy tér és időbeli felbontású humánmeteorológia monitoringra és a korábbinál jelentősen pontosabb nagyfelbontású humánmeteorológiai szolgáltatások nyújtására ad lehetőséget. A 61.159.600 forint összköltségű beruházás lehetővé teszi a cégnél a munkahelyek megőrzését és az üzleti fejlődést, az emberek számára pedig segítséget nyújt – a lakosság mintegy 78%-át érintő – időjárás okozta problémák megoldásában.

>

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.