Október végén is nyár volt Baján

Habár már a november kopogtat, Baján kedden is nyári napot regisztrált az ICI Interaktív Zrt. hőmérője, megdőlt a napi melegrekord is.

Több mint egy hete tart az "őszi hőhullám", amit az Afrika felől érkező, szokatlanul meleg légtömegeknek köszönhetünk. A délnyugati, déli áramlás keddre virradóan melegrekordot is okozott, Kaposváron egész éjszaka nem süllyedt 16,6 fok alá a hőmérő higanyszála.

A délután is a meleg jegyében telt, 2 óra után Baján már 26,0 fokot mutatott az ICI Interaktív Zrt. kihelyezett mérőállomása. A hivatalos adatok szerint is új csúcs született, Baján 25,5 fokot regisztráltak hivatalosan, ezzel több mint 50 éves, még 1960-ban mért rekord lett a múlté. Akkor Békéscsabán 25,4 fokot mértek (MTI).

Amennyiben a napi maximumhőmérséklet meghaladja a 25 fokot, akkor a szakemberek "nyári nap"-ról beszélnek - Baján tehát biztosan nyár volt ma délután, és méréseink szerint Pécsett is elérte a hőmérséklet a 25 fokot.

"Tombol az indián nyár" az ország nagy részén - a déli területeken sokfelé 24 foknál is melegebb volt kedd délután

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.