Néhol már a márciust idézi a hőmérséklet

Péntek délután, miközben sokfelé esett a hó, és keleten nem emelkedett fagypont fölé a hőmérséklet, az Alpokalján már közel 10 fokot mutattak a hőmérők.

Noha pénteken az ország nagy részén a télies idő volt jellemző és sokfelé havazott, a nyugati határszélen a hőmérséklet már a kora tavaszt idézte. Az ICI Interaktív Meteorológia szentgotthárdi mérőállomásán kora délután 9 fok fölé melegedett a levegő. Ez csak kevéssel maradt el a márciusban megszokott maximum értékektől, ami országos átlagban 10-11 fok. A nagy napi hőingás következtében (ugyanitt hajnalban még -6 fok alatt volt a hőmérséklet) a napi középhőmérséklet ugyanakkor még 3-4 fokkal az átlag alatt alakult.

Eközben a keleti országrészben péntek délután még gyakran 2-3 fokkal fagypont alatt maradt a hőmérséklet.

A hétvégén tovább enyhül az idő, ám továbbra is nagy hőmérsékleti különbségekre számíthatunk az országban. Míg keleten általában fagypont körül alakul a csúcsérték, a nyugati határszélen 8-10 fok lesz jellemző - és vasárnap lesz a legenyhébb az idő.

Vasárnap este egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét, hatására ismét egyre többfelé valószínű havazás, ám a nagy hideg nem tér vissza.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.