Melegfront okoz alvásproblémákat a hétvégén – humánmeteorológia

Kárpótol az időjárás az elmúlt hétvégi lehűlés után, ugyanis szép, napsütésben gazdag időben lesz részünk mind szombaton, mind vasárnap. Emellett gyenge melegfront terheli a szervezetet, sokaknál alvásproblémák, nyugtalanság jelentkezhet. Hétfőn hidegfront teszi változékonnyá az időjárást, elsősorban az ízületi és a görcsös panaszok erősödésére kell számítani.

Szombaton gyenge melegfronti hatásra és szép időre számíthatunk, az időjárás tehát kárpótol az előző hétvégi hűvös, lehangoló időért. Igazi kirándulóidő várható, azonban akik hosszabb időt töltenek a természetben, gondoskodjanak megfelelő mennyiségű folyadékról. Sokak szervezetét megviseli a folyamatos enyhülés, ezért kimerültség, bágyadtság és alvásproblémák jelentkezésére is lehet számítani.

A légszennyezettség és a levegőben szálló por koncentrációja alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően mindkét értékben kisebb növekedés várható. Az éger, a juhar és a nyárfa pollenszórása okozhat allergiás tüneteket szombattól. Főként a Dunántúlon jelentkezhetnek intenzívebb panaszok.

Vasárnap továbbra is gyenge melegfronti hatás fogja terhelni a szervezetet. Száraz, napos időre van kilátás, azonban a megélénkülő déli szélben fejfájásos panaszok megjelenésére lehet számítani. Már ezen a napon érdemes felkészülni a hétfői hidegbetörése, fogyasszunk magnéziumban és káliumban gazdag élelmiszereket, például több tejterméket. Ezzel csökkenthetjük a görcsös panaszok kialakulásának valószínűségét.

Hétfőn egy hidegfront érkezése okoz változékony időt, helyenként záporok, zivatarok kialakulására van kilátás. A zivatarok környezetében műtéti hegek fájdalma, régi csonttörések helyén érzékenység jelentkezhet. Megszűnnek az alvásproblémák, azonban előtérbe kerülnek az ízületi és görcsös jellegű fájdalmak. A vérnyomásproblémákkal küzdők ne terheljék túl magukat.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.