Melegebb lesz mint Spanyolországban

A hét végéig fokozódik a kánikula. Pénteken és szombaton melegebb lesz a Kárpát-medencében, mint Spanyolországban.

Délies áramlással napról-napra melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe. A legmelegebb pénteken és szombaton lesz, amikor a délutáni órákban helyenként a 37 fokot is elérheti a hőmérséklet csúcsértéke.

A meleg nyári időt a Közép-Európa felett kiépült anticiklon okozza. Az anticiklonban uralkodó leszálló légáramlatok felhőoszlató hatása miatt túlnyomóan napos, száraz, meleg időjárás alakult ki a térségben.

A héten melegebb az idő nálunk mint a mediterrán országokban. Spanyolországtól nyugatra egy ciklon örvénylik, amely miatt a mediterrán országban sokfelé fordulnak elő záporok, zivatarok. Spanyolország nyugati területein helyenként a 20 fokot sem éri el a hőmérséklet, és a nyugati partjai mentén is csak 25, 26 fokig melegszik a levegő.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.