Medvehagyma-gyűjtés és pálinkafesztivál is lesz a hétvégén

Hétvégére javul az idő, érdemes kihasználni az alkalmat, hogy túrázzunk egyet. Aki a Bakonyba látogat, medvehagymát is szedhet, de országszerte több gasztronómiai program közül lehet választani.

Szombaton és vasárnap kirándulásra megfelelő idő várható, sok napsütéssel, mérsékelten meleg idővel, legfeljebb csak rövid záporok lehetnek. Aki kedvet érez a túrázáshoz, ezt akár egy kis medvehagyma-gyűjtéssel is összekötheti. Bakonybélben ugyanis idén már negyedik alkalommal rendezik meg a Medvehagyma Napot, amely most az egész hétvégét felöleli. Az érdeklődők mindkét napon különböző hosszúságú és nehézségű túrákon vehetnek részt, és útközben medvehagymát is szedhetnek. Emellett receptismertetőkkel és ételkóstolókkal is várják a vendégeket, így az összegyűjtött hagymából otthon saját kezűleg is elkészíthetik a helyi ételeket.

A kevésbé aktív hétvégére vágyók is számos program közül válogathatnak - ezek közül itt most csak párat említünk. A pálinka kedvelőit például Gyulán várják a várban megrendezésre kerülő XII. Kisüsti Pálinka Fesztiválon, ahol a gyulai kolbász és pálinka mellett népművészeti programokkal és lovagi felvonulással is várják az ellátogatókat.

Az ínyenceket ezzel egy időben Bábolnán Sonkafesztivállal várják, ahol a sonkaverseny mellett lehetőség nyílik az íjászat kipróbálására, de lesz lovagavatás és tombola is. A jó hangulatról számos zenekar és együttes gondoskodik.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.