Különleges természeti jelenség az USA-ban

Egy észak-dakotai folyó felszínén forgó jégtáblát filmezett le egy arra járó vadász. Az egyedülálló jelenséget a környezeti hatások hozták létre.

Pár nappal ezelőtt egy észak-dakotai vadász fedezte fel a különleges természeti jelenséget. A Sheyenne folyó felszínén egy több mint 15 méter átmérőjű, szinte tökéletesen kör alakú hóval borított jégtábla forgott.

Az amerikai meteorológusok és hidrológusok tájékoztatása szerint valószínűleg egy, a folyóban forgó örvény és a felette lévő fagyos, sűrű levegőből kifagyó víz együttesen hozták létre a jégtáblát. Ehhez az kellett, hogy a térségben aznap rekord magas légnyomást mértek, alig volt légmozgás, a hideg levegő pedig elkezdte megfagyasztani a folyó vizét. Mivel a víz még viszonylag meleg volt, a fagyás lassan zajlott, a növekvő jégtáblát pedig elkapta egy örvény.

Címkék: 

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.