Heves zivatarokat okozott a hidegfront a Dunántúlon

A hétfő este érkező hidegfront a Dunántúlon többfelé okozott heves záporesőt, zivatart, viharos széllökést. Átmenetileg vonalba is rendeződtek a zivatarok.

Késő este a Bakony déli részén alakultak ki intenzív zivatargócok, majd a Balatont is elérték. Felhőszakadás is volt többek között Fonyód térségében.

A zivatarlánc északi részétől keletre a Kisalföldön is vonalba rendeződtek a zivatarok, és végül ez kapcsolódott a front előtt járó csapadékzónához.

Körmendet fél nyolckor érte el az első zivatar (idojars.hu videó)

Hétfőn hat óra tájékán érték el az első zivatarok a nyugati határszélt. A zivatarcellák a front előtt nagyjából egy 200 km hosszú észak-déli irányú vonalba rendeződve érkeztek meg az országba. Helyenként felhőszakadás és a hőmérséklet rohamos csökkenése jelzi a front útját.

Negyed hétkor elérte a hidegfront Szentgotthárdot (idojaras.hu videó)

A zivatarlánc fejlődése a fronttól 100 km-re keletről nézve (idojaras.hu videó)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.