Havazást is hozott a hidegfront az Alpokban

Kedden és szerdán az Alpok magasabb részein havazott, átmenetileg az állandó hóhatár alatt is fehérbe burkolóztak a hegyek. A hét második felében azonban visszatér a nyár.

Ausztria nyugati részén kedden és szerdán a havazás határa 1800 méterre csökkent, a hegyek innentől fölfelé egységes fehér hótakarót kaptak. Általában 5-10 cm friss hó hullott.


Szerda délelőtt jól látszott a hóhatár vonala Ausztria nyugati vidékén

Németországban a havazás határa 2000 méterig ereszkedett le.


Friss hó Bajorország déli szélén szerdán

Kisebb havazás kedden a Magas Tátra tetején is előfordult, de ott nem maradt meg a hó. A hónap közepére jelentős melegedés várható Közép-Európában, a hegyekben csak az állandó hófoltokban és gleccserekben marad meg szilárd formában a víz.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.