Hétvégi programajánló

Szeszélyes időjárás várható hétvégén többfelé csapadékkal, ám ennek ellenére rengeteg programot rendeznek szerte az országban.

Mozgalmas hétvégének nézünk elébe. Majálisok, ballagások, valamint anyák napja is. Sajnos az időjárás kevésbé lesz alkalmas szabadtéri programok rendezésére a hétvégén. Aki mégis a szabad ég alatt tervezi a pihenést, annak nem árt esernyővel, esőkabáttal készülnie.

Míg a felszín közelében a Földközi-tenger felől meleg, páradús levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe, addig a magasabb légrétegekben északról hideg levegő áramlik hazánk fölé.

Ez a rétegződés kedvez a heves időjárási események kialakulásának. Szombaton még inkább csak az északi és nyugati megyékben, vasárnap pedig már sokfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék, sőt akár jégeső is hullhat.

Ízelítő a hétvégi programokból:

Ezen a hétvégén rendezik meg a XIII. Nemzetközi Gyomaendrődi Sajt- és Túrófesztivált. Változatos programok, gasztronómiai különlegességek, valamint kézműves vásár várja az érdeklődőket.

Ugyancsak a kulináris élvezetek kedvelőinek ajánljuk a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivált. A szervezők igyekeznek bemutatni a környék hal- és vadállományát és a helyi borpincéket és pálinkákat.

Április 29. és május 1. között rendezik meg az alternatív hajtású járművek versenyét Győrben a VI. Széchenyi Futam nevű rendezvény keretében.

Jó pihenést kívánunk mindenkinek!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.