Fagyos lesz a kedd reggel, óvjuk a növényeket!

Kedden reggel az ország nagyobb részén fagypont alá süllyed a hőmérséklet, a hét többi napján viszont enyhülnek az éjszakák.

Kedden reggel országszerte igen mélyre, a legtöbb hely 0 fok alá csökken a hőmérséklet. Ez alól a nyugati területek jelenthetnek kivételt, ott ugyanis a kissé élénkebb légmozgásnak, valamint a fátyolfelhőzetnek köszönhetően pár fokkal a pozitív tartományban marad a levegő hőmérséklete.

A hideg hajnal oka, hogy a hétvégén erős széllel a magasban az ilyenkor szokásosnál jóval hidegebb légtömegek érték el a Kárpát-medencét (és okoztak helyenként hózáporokat). A szél holnap reggel már általában gyenge vagy mérsékelt lesz, a nyugalomba jutott levegő pedig igencsak le tud hűlni. Egyes, szélvédett völgyekben akár -5, -6 fok is lehet, de még a nagyvárosokban is fennáll a fagyveszély.

A korábbi jó időben már virágzásnak indult gyümölcsfák komolyan megszenvedhetik mindezt: könnyen elfagyhatnak növényeink. Tegyük meg időben a megfelelő óvintézkedéseket, készüljünk fel komolyan az éjszakai hidegre!

A fagy a pollenallergiásoknak kedvezhet, ebben az időben ugyanis az allergén növények pollenszórása is csökken. A héten enyhülés várható, így a levegő virágpor-koncentrációja is emelkedni fog, a csapadék jótékony hatásában bízhatunk majd a hét második felében.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.