Eső és hó az olaszoknál

Rengeteg eső esett a hétvégén az olaszországi Modena térségében, a megáradt folyók pedig elárasztották a környéket.

Több mint 600 embernek kellett elhagynia az észak-olaszországi Modenát és környékét a heves esőzések nyomán kialakult áradások miatt. A hétvégén csaknem 100 mm-nyi csapadék hullott le a térségben, ennek következtében pedig számos folyó kilépett a medréből. 

Árvíz Modena mellett (www.wetteronline.de)

Az olasz hatóságok tájékoztatása szerint halálos áldozatot is követelt az ítéletidő, A közlekedés szinte lehetetlenné vált, több tucat utat le kellett zárni. Liguria térségében a nagy esőzésekhez földcsuszamlások is társultak. A meteorológusok előrejelzései alapján a következő napokban további esőkre kell számítani Olaszország északi részén, az Olasz-Alpok magasabb részein pedig a méteresre hízott hóréteg olvadása súlyosbítja majd a helyzetet - a sok esővel ugyanis enyhülés is érkezik. 

Méteres hó az 1632 méteres magasságban fekvő Foppolo faluban (www.valbemvalaweb.com)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.