Derű és ború november első napján

Amíg a Dunántúlon szikrázó napsütésben telt a Mindenszentek, addig keleten egész nap szürke, lehangoló idő volt.

November első napján, Mindenszentekkor a Duna vonala jelentette a választóvonalat hazánk időjárásában. A Dunántúlon szinte egész nap alig volt felhő az égen, délutánra pedig zavartalanná vált a napsütés. Ezzel szemben a középső és a keleti tájakon borongós, szürke, kifejezetten lehangoló időben lehetett meglátogatni a temetőket. Vastag felhőzet takarta az eget, ami ugyan lassan, de kora délután azért már elkezdett vékonyodni a főváros térségében.

Érdekesség: a felhős Csongádon és a derült Teskándon az markáns időjárás-különbség ellenére szinte ugyanannyi volt a maximumhőmérséklet, mindkét helyen 16 fok köré melegedett a levegő az ICI Interaktív Meteorológia mérései szerint.

Halottak napján, azaz szombaton már a Dunántúlon is felhősebb időre számíthatunk, inkább délen várható napsütés - vasárnap pedig egy hidegfront meghozza az esőt is. Részletek: http://www.idojaras.hu/elorejelzes

Az ICI Interaktív Meteorológia mérőállomásnak kamerája a Zala megyei Teskándon (balra) ragyogó napsütést, Csongrádon pedig (jobbra) borongós időt örökített meg pénteken délután, ugyanabban az időpontban

A sat24 műholdképén jól kivehető a felhőtakaró éles határa - ami éppen a Duna vonalába esik

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.