Aszály sújtja Texast is

Nemcsak Magyarországon, hanem Földünk több pontján, így Texasban is vízhiánytól szenved a mezőgazdaság.

A NASA közölte, hogy már a műholdjai által rögzített képeken is jól látszik, mennyire kiapadtak a térség víztározói a hosszú idő óta csapadékszegény időjárás következtében. A megfigyelések szerint 1948 óta nem volt ilyen alacsony a vízszintje több folyónak, pataknak, és a termőföld is rekord mélységig csontszáraz. Matthew Rodell, a NASA hidrológusa arról tájékoztatott, hogy a 63 éve kezdődött mérések ideje alatt mindössze az évek 2%-ában fordult elő hasonló méretű vízhiány. Hónapokba, de akár évekbe is telhet, amíg helyreáll a talaj vízkészlete, és véget ér a szárazság, újra feltöltődnek a víztározók.

A probléma a tudomány más területeire is kiterjed: a termőrétegek megváltozott vízháztartásának hatására átalakult a Föld gravitációs mezeje - az eltéréseket már a NASA műholdjai is érzékelték.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.