70 éves csapadékrekord Shanghajban

Az elmúlt hetven év leghevesebb esőzése volt csütörtökön Shanghajban. A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék teljesen megbénította a Távol-Kelet egyik legnagyobb gazdasági központját.

Csütörtökön Kína legnagyobb városának, Shanghajnak a környékén óriási esőzések voltak. 24 óra leforgása alatt a város környékén lehullott csapadék mennyisége mindenhol meghaladta a 80, helyenként pedig elérte a 140 millimétert. A helyi média tudósítása szerint, ekkora esőzésre az elmúlt 70 évben nem volt példa.

A lezúdult nagy mennyiségű eső folyókká változtatta az utcákat és elöntött háromezer lakóházat. Több mint 500 ember dolgozott azon, hogy megtisztítsák az utcákat a 30 centiméter mély víztől.

A rossz idő miatt számos repülőjáratot is töröltek.

A heves esőzések ilyen tájt nem szokatlanok a kínai nagyvárosban. A szubtrópusi monszun éghajlatú Shanghajban, a nyári, tehát a júliusi és augusztusi hónapok, általában forróak és rendkívül csapadékosak.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.