10 fokos különbség az országban

Ma nyugat felől egy hidegfront közelíti meg hazánkat. Hatására a nyugati megyékben már borongós esős az idő, az 5 fokot is alig haladja meg a hőmérséklet. Keleten azonban még a 17 fokos maximumot mértek.

Ma nyugat felől egy hidegfront közelíti meg a Kárpát-medence térségét. Az ország nagy részén ezért túlnyomóan felhős az ég, és a nyugati határszél közelében az eső is esik. A borongós, esős időben a Dunántúl nyugati részén jelentősen lehűlt a levegő. Az ICI Interaktív Meteorológia Jákon elhelyezett meteorológiai mérőműszerének adatai szerint, a térségben hétfő délután a hőmérséklet alig haladta meg a 6 fokot, egészen pontosan 6, 2 fokot mért a műszer.

Eközben a keleti megyékben, ahol rövid időre még a nap is kisütött, többfelé meghaladta a 15 fokot a hőmérséklet. A Békéscsabán elhelyezett mérőműszer 17,7 fokot mért hétfő délután.

Az érkező hidegfront miatt a nyugati és keleti megyék között több mint 10 fokos hőmérséklet-különbség alakult ki.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.