Óriási jégeső volt Argentínában

Múlt vasárnap óriási jégeső csapott le az argentin üdülővárosra, Mar del Plata-ra.

A déli féltekén a nyár végén tart már az idő, de azért még előfordulnak heves zivatarok a térségben. A fővárostól, Buenos Airestől nagyjából 370 km-re délre, az Atlanti-óceán partján fekvő és közkedvelt stranddal rendelkező üdülőparadicsomban vasárnap délután heves zivatar alakult ki. A vihart erős szél, és golflabda nagyságú jég kísérte, óriási károkat okozva a városban.

A turisták kétségbeesve kerestek menedéket a jég elől, ami több autó szélvédőjét betörte, megtépázta a fákat és az épületekben is komoly károk keletkeztek. A leszakadt villanyvezetékek miatt hosszú ideig szünetelt az áramszolgáltatás is. Helyi idő szerint délután 3 órakor érkezett meg a vihar a városba, és nagyjából negyed óráig tartott. Hirtelen tört ki a zivatar, fél órával előtte pedig még 25 fok volt és verőfényes napsütés jellemezte a napot, ennek ellenére szerencsére személyi sérülésről nem érkezett jelentés. A hivatalos tájékoztató szerint 35 éve ez volt a legerősebb vihar a térségben. 

Képek a jégeső utáni helyzetről (losandes.com.ar):

Videó (globovision): Tormenta de granizo en Mar del Plata causa... 

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.