Óriási jégeső volt Argentínában

Múlt vasárnap óriási jégeső csapott le az argentin üdülővárosra, Mar del Plata-ra.

A déli féltekén a nyár végén tart már az idő, de azért még előfordulnak heves zivatarok a térségben. A fővárostól, Buenos Airestől nagyjából 370 km-re délre, az Atlanti-óceán partján fekvő és közkedvelt stranddal rendelkező üdülőparadicsomban vasárnap délután heves zivatar alakult ki. A vihart erős szél, és golflabda nagyságú jég kísérte, óriási károkat okozva a városban.

A turisták kétségbeesve kerestek menedéket a jég elől, ami több autó szélvédőjét betörte, megtépázta a fákat és az épületekben is komoly károk keletkeztek. A leszakadt villanyvezetékek miatt hosszú ideig szünetelt az áramszolgáltatás is. Helyi idő szerint délután 3 órakor érkezett meg a vihar a városba, és nagyjából negyed óráig tartott. Hirtelen tört ki a zivatar, fél órával előtte pedig még 25 fok volt és verőfényes napsütés jellemezte a napot, ennek ellenére szerencsére személyi sérülésről nem érkezett jelentés. A hivatalos tájékoztató szerint 35 éve ez volt a legerősebb vihar a térségben. 

Képek a jégeső utáni helyzetről (losandes.com.ar):

Videó (globovision): Tormenta de granizo en Mar del Plata causa... 

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!