Áradások Angliában, halálos vihar Belgiumban

Ítéletidő tombolt csütörtökön Európa északnyugati részén. Belgiumban egy viharban öten meghaltak, Angliában áradások okoztak fennakadást.

Csütörtök kora este egy hidegfronthoz kapcsolódó intenzív viharzóna vonult át Belgiumon - ez az a hidegfront, amely péntek estefelé hozzánk is megérkezik, de lényegesen legyengülve. Az egyik zivatar Brüsszeltől mintegy 65 km-rel keletre csapott le, és alig 10 perc alatt elsöpörte a Hasselt városában megrendezett Pukkelpop zenei fesztivált. A hirtelen jött felhőszakadást 110 km/órát is meghaladó viharos szél kísérte, amely felborította az állványzatokat, gyökerestül tépett ki több fát, és ezek a színpadokra dőltek. A terhelést két színpad nem bírta, és összeomlott. A szerencsétlenségben több tucatnyian megsérültek, és legalább öten életüket vesztették. A fesztivált átmenetileg felfüggesztették, de a helyszín rendezését követően ma este már folytatódnak a koncertek.


newageamazon-buzznet.com

Anglia déli partvidékét is intenzív esők áztatták a csütörtöki nap folyamán. A hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék áradásokhoz vezetett, Dorset megyében helyenként derékig állt a víz az utcákon. A csapadék különösen a nap első felében hullott nagy intenzitással, volt ahol egy óra alatt közel 20 mm-t mértek. A legtöbb csapadék, 58 mm Portlandben esett egy mindössze 9 órás időtartam alatt, ami megközelíti a megyére vonatkozó egész havi átlagos csapadékmennyiséget (64mm). Az esős idő és az áradások a szomszédos Hapmshire megyére is kiterjedtek.

shropshirestar.com

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.