március 15.

március 15.

Most nem lesz tél március 15-én!

Március 15-e idén vasárnapra esik, a hétvége két napja közül pedig éppen vasárnap számíthatunk majd jobb időre. Szombaton még sok lesz felettünk a felhő, és szórványosan kisebb esőre is számítani kell, vasárnap azonban már csak néhol zavarhatja meg csapadék a szabadtéri programokat. A hőmérséklet tekintetében is a tavaszi értékek lesznek jellemzőek, szinte mindenhol 10 fok felett alakul a délutáni hőmérséklet.

Zord téli időben telik március 15.

Mára virradóan sarkvidéki levegő árasztotta el térségünket, ami a Dunántúlon már havazással, a Dunától keletre kora délutánig még főként esővel párosult. A Dunántúlon a gyakran 80-90 km/órát meghaladó széllökések erős hófúvásokat okoztak.

Havazás és tomboló szél a nemzeti ünnepen

Este 7 órakor már csak a Tiszától keletre hullott a hó, máshol megszűnt a csapadék és szakadozni kezdett a felhőzet. A legtöbb helyen a szél is mérséklődött valamelyest, de még így is gakran kísérik erős lökések, a Dunántúlon pedig még mindig viharossá fokozódik időnként a légmozgás. Éjjel várhatóan keleten is eláll a havazás, a szélvédett, hóval borított és kevésbé felhős tájakon pedig akár -10 fok alá is hűlhet a levegő hajnalra.