Zivatarok pattantak ki a középső országrészben

Péntek délután az ország középső harmadán zivatarok jelentek meg, ezek a Tisza mentén részben vonalba is rendeződtek.

Pénteken a délutáni órákban a Duna-Tisza közén rövid időre felszakadozott a felhőzet és ez a kevés napsütés is elegendőnek bizonyult volt ahhoz, hogy a gomolyfelhők megnövekedjenek és zivatarok alakuljanak ki belőlük.


Egy olvasónk fényképe a felhőszakadásról

A Tiszával közel párhuzamosan egy gyenge zivatarlánc is kibontakozott nagyjából a Miskolc-Tiszakécske vonalon, amely aztán nyugatabbra húzódott

Eközben a Nyírségben és az Észak-Dunántúlon is zivatarok kezdtek kibontakozni helyenként.

Fél négy tájt érkezett meg a zivatar Erdőtelekre. (idojaras.hu videó)

Kora estére a zivatarok sokat veszítettek erejükből, a gomolyok szétterültek, és többnyire már csak záporok hullanak.

A gomolyok mozgása késő délután Gyöngyösnél (időjárás.hu videó)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.