Zivatarlánc vonult át a Dunántúlon

A Dunántúlon pénteken a délutáni és esti órákban egy zivatarlánc vonult át helyenként felhőszakadást és átmenetileg viharos szelet okozva.

A zivatarok nyolc óra környékén legyengülve hagyták el a Dunántúl déli részét, előtte Baranyában még okoztak felhőszakadást.

A zivatarok áthaladnak Pécsen a naplemente körül (idojaras.hu videó)

Öt óra után a zivatarlánc elérte a Balaton térségét. A kifutószél sebessége elérte a 70-80 km/órát.

17:40-kor érte el Fonyódot a vihar (idojaras.hu videó)

Egy hidegfront érkezik nyugat felől a forró levegővel kitöltött Kárpát-medencébe. A frontot kísérő heves zivatarok még eddig a határon kívül maradtak, de a következő órákban a Nyugat-Dunántúlon is lehet zivatarok kialakulására számítani.

A Dunántúlon szórványos villámtevékenység észlelhető, de csapadék még csak a Nyugat-Dunántúlon esik. Ausztriában láncba rendeződtek a zivatarok.

Szentgotthárdot elérte a zivatarlánc 13:15-16:15 (Időjárás.hu videó)

Körmend, 2011.08.19. 12:00-15:00 (Időjárás.hu videó)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.