Zivatar volt többfelé vasárnap délután és este

Vasárnap a délutáni és esti órákban többfelé jelentek meg záporok, zivatarok az országban. Helyenként felhőszakadás is előfordult.

Nyolc óra tájékán a Dunakanyarban és a Börzsöny környékén egy Szlovákiába átnyúló zivatarlánc mentén alakult ki többfelé felhőszakadás intenzív villámtevékenység kíséretében. Zivatarok voltak még az északkeleti határszélen is.

Hét óra után a Kisalföldön végigvonuló zivatarhullám elérte a Dunántúli-középhegység északi vidékét.

Kecskéden felhőszakadás vonul át naplemente előtt (idojaras.hu videó)

A labilis, meleg levegőn az első zivatarok a Mátra, Bükk térségében pattantak ki, amelyek északkelet felé terjedtek. Közben az Alföld középső részein, a Tisza vonalában is egyre több cella növekedett.

Zivatarok vonultak át Miskolcon a délutáni órákban (idojaras.hu videó)

Egyúttal az Alpok lábainál, a Bécsi-medence és a Kisalföld környékén is egyre többfelé regisztráltak csapadék- és villámtevékenységet.

Az északnyugati határszélen többször alakult ki intenzív csapadékhullás a délután folyamán (idojaras.hu videó)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Reggel hűvös van, majd kisüt a nap, gyors felmelegszik a levegő és délutánra már kellemes a hőmérséklet – gyakran ez a forgatókönyv.