Záporok, zivatarok szelik át az országot

A szeszélyes idő ma is folytatódott, és a kora délutáni órákban már többfelé jelentek meg tornyos gomolyfelhők az égen. A záporok mellett dörgésre és villámlásokra is sor került.

A déli óráktól kezdve egyre több helyen jelentek meg záporok, zivatarok az országban.

Ezek eleinte az északkeleti határszélen és a Dunántúl nyugati, délnyugati területein okoztak csapadékot, majd máshol is egyre többfelé tornyosultak magasra a gomolyfelhők. Villámtevékenységet regisztráltak a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén több helyütt, valamint a Viharsarokban is - helyenként kisebb jégeső is hullhatott. A vihargócok délkelet-északnyugati irányban terjeszkednek, a délután folyamán további záporok, zivatarok tarkítják az időt.

Csongrád 15:40-kor


Zápor a Velencei-tó környékén Gárdonynál 14:45-kor.

A Balatonon és a Velencei-tavon is másodfokú viharjelzés van érvényben.

Haragos égkép Balatonföldvárról 14:23-kor. (idojaras.hu webkamera)


Égkép Szetesen 14:15 körül.

A szlovák határ mentén tornyosuló gomolyfelhők az aggteleki webkamerán 9:15-kor (idojaras.hu webkamera)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.