Viszlát nyár! Viszlát hőhullám!

Szeptember 2-án nyugat felől egy hidegfront érte hazánk területét, amelynek köszönhetően véget ér a 2015-ös év utolsó nyári hőhulláma is. Ez volt az idei nyár sorrendben ötödik hőhulláma.
2015. szeptember 2-án egy hidegfront érte el hazánk területét, amelynek köszönhetően véget ért az idei nyár ötödik hőhulláma.
 
A helyi idő szerint 14 órás hőmérséklet térképen már látszódik, hogy a nyugati területeken visszaesett a hőmérséklet.

Az ICI Interaktív Meteorológia hőmérséklet térképe 2015. szeptember 2-án 14 órakor

A front mentén a szél többfelé megélénkült, helyenként meg is erősödött. Érdekesség, hogy a front érkeztével ezúttal nem kellett jelentős mennyiségű csapadékra és heves eseményekre számítani.
 
Esőre, záporokra várhatóan csütörtök estétől kell majd számítani, hiszen ekkor egy újabb hidegfront éri majd el a Kárpát-medencét. Jelentősebb mennyiségű csapadék, tartós esőzés a jelenlegi számítások alapján szombatra várható. A hét végére már 20 fok körüli csúcshőmérsékletekre készülhetünk.
 

A GFS modell úgynevezett ensemble (együttes) futtatásának eredménye Budapestre: a felső görbeseregen jól látszik, hogy a magasban is jelentősen csökken majd a hőmérséklet. Az alsó görbesereg pedig azt mutatja, hogy a hétvégén a főváros térségében akár jelentős mennyiségű csapadékra is készülhetünk.  (Forrás: wetterzentrale.de)
 
Csütörtökön főként a reggeli, délelőtti órákban lehet majd hidegfront jellegű panaszokat tapasztalni, amelyek napközben enyhülhetnek, akár meg is szűnhetnek.
 
A szívpanaszok fokozódhatnak, az érintetteknek ajánlott a megterhelő fizikai munka kerülése. A panaszok enyhítésére a galagonya tea fogyasztása javasolt.
 
A görcsös panaszok száma is növekedhet, célszerű a magnézium bevitelt fokozni, továbbá a B6 vitamin szedése is javasolt.
 
Reggel a hűvös időben a kopásos eredetű ízületi bántalmak is erősödhetnek, melynek enyhítésére érdemes kámforos krémeket vagy csalánlevél főzetéből készült borogatást alkalmazni.

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

 

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.