Végre fehérbe borult a főváros is!

Szerdán Budapesten is havazott, a fővárosban nem csak idén, de ezen a télen is most esett először jelentősebb mennyiségű hó!

A múlt héten hazánkban beköszöntött az "igazi" tél: pénteken és szombaton az idei évben – és nyugodtan mondhatjuk, hogy a mostani télen is – először havazott az ország nagy részén. A budapestiek azonban legfeljebb irigykedve nézhették a vidéken készült képeket a hófehér tájról: a fővárosban ugyanis csak egy-két helyen szállingózott a hó. Egészen mostanáig, ugyanis szerdán délnyugat felől újabb, kiterjedt havazás kezdődött, ami ezúttal a fővárost sem kerülte el: estére már az országban a legtöbb helyen – így Budapesten is – néhány centiméter friss hó borított mindent.

A következő napokban az ország nyugati és keleti fele tartósan eltérő időjárási képet mutat majd. A Dunántúlon várhatóan erősen felhős, borult lesz az ég, és több napig várható vegyes halmazállapotú csapadék: hó, havas eső, eső egyaránt eshet, sőt, helyenként ónos eső is előfordulhat. Az Alföldön élők viszont bátran reménykedhetnek több-kevesebb napsütésben és ott számottevő csapadékra sem kell számítani.

Az ICI Interaktív Meteorológia Budapest XVIII. kerületi webkamerájának képe 2014. január 29. 15 órakor. A fővárosban a nap nagy részében esett a hó.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.