Véget érhet a hó ínség

A rendkívül száraz novembert követően Közép-Európát december második hetében egymás után érik el az időjárási frontok. A hullámvasút időjárásban végre természetes hóval gyarapodhatnak az Alpok és Kárpátok sípályái.

Az Alpok térségét már szombaton egy kisebb csapadékhullám érte el, de ebből még kevés hó hullott jellemzően az 1600 méternél magasabb területeken. A vasárnapi jelentősebb csapadék melegedéssel érkezik, akkor a havazás határa 2000 méterre növekszik, de a következő, hétfőn érkező csapadékhullám már az átlagos sípályák magasságában is hoz jelentős havazást. Egy átmeneti enyhülést követően pedig az újabb hidegebb hullámokban már az alacsonyabb völgyek szintjén is hóesésre lehet számítani.

A magyar pályákon természetes hó a számítások szerint átmenti jelleggel, egy-két napra alakulhat ki. A Mátra hóágyúval felszerelt pályáin azonban lesznek olyan tartós hidegek, amikor nagy mennyiségű mesterséges hó előállításával akár meg is kezdődhet a hazai síszezon.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.