Trópusi vihar áztatta a Fülöp-szigeteket

A Fülöp-szigetek középső vidékén július végére gyakoribbá vált a heves esőzés, helyenként néhány nap alatt fél méter csapadék hullott. Hétfőn egy trópusi vihar jött létre.

Legaspi városban hétfőn az ismétlődő felhőszakadás következtében 372 milliméter csapadék hullott le (Magyarországon átlagosan több mint fél év kell ennyi esőhöz). Az utolsó öt napban pedig a fél métert is átlépte.

A zivatarfelhők trópusi viharrá álltak össze hétfőn. A trópusi vihar nagyjából 200-300 km átmérőjű viharobjektum, amelyben nagyméretű, függőleges tengelyű örvénylés van, és a legnagyobb szélsebesség eléri a 90-120 km/órát. A fülöp-szigeteki trópusi ciklon a Nock-ten nevet kapta, és még kedd folyamán áthalad a szigetország legsűrűbben lakott területén, többek között Manilán. Útját áradások, helyenként földcsuszamlás követi.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.