Tippek a hétfői hidegfronthoz

Előrejelzéseink napok óta mutatják, hogy markáns hidegfront érkezik szeptember 22-én, hétfőn. Mivel előtte több napos gyenge melegfronti hatás érvényesül, a szervezetet hirtelen változás éri. Olvassa el cikkünket és készüljön fel Ön is az érkező frontra!

2014. szeptember 22-én, hétfőn hajnalban markáns hidegfront vonul át térségünkön. A hirtelen változás során ugrásszerűen változik majd a légnyomás, a hőmérséklet és a szél is. A hatást ráadásul fokozza, hogy az előtte lévő időszakban napokon keresztül melegfront jellegű humánmeteorológiai helyzet alakul ki. A frontérzékenyek már szombat estétől érzékelhetik az érkező hidegfrontot.

Szeptember 22. hétfő délutánra (14:00) - az ország nagy részén erőslesz az északias szél

Ilyen humánmeteorológiai helyzetben jellemzően gyakori fejfájás, vérnyomás-ingadozás és görcsös panaszok alakul ki. A gyermekek nyugtalanok lehetnek, ami egy hétfői nap hatására tovább fokozódhat. A régi csonttörések, műtéti hegek helye érzékenyebb lehet a megszokottnál. Érdemes lesz tehát tudatosan készülnünk erre annak érdekében, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket. Íme egy-két tanács, amire fontos odafigyelni:

- Fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot: vasárnapra és hétfőre is 2 liter ásványvíz a javasolt mennyiség.

- Kerülje a nehezen emészthető ételek, főként a vörös húsok fogyasztását!

- Próbálja ki az őszi időjárási helyzetekre kialakított teakeveréket!

- Fogyasszon magnéziumban és kalciumban gazdag ételeket: egyen halat, brokkolit, illetve olajos magvakat!

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben a Meteo Klinika honlapján tájékozódhat.

forrás: http://static.animalpolitico.com

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.