Tartósnak ígérkezik a forróság Spanyolországban

Spanyolországban tikkasztó a hőség. Vasárnap a hőmérséklet csúcsértéke a délnyugati tájakon a 40 fokot is elérte. A forróság egész héten megmarad.

Vasárnap Cordobában és Sevillában is 40 fokot mértek, és az ország középső tájain is 35 fokig melegedett a levegő.

Spanyolország felett egy anticiklon épült ki, amelynek köszönhetően a mediterrán országban egész héten marad a napos, száraz, forró, nyári idő. Az anticiklonban uralkodó leszálló légáramlatok felhőoszlató hatása miatt a magas nyomású légköri képződmény területén általában kevés a felhő, sok a napsütés és túlnyomóan száraz időjárás a jellemző.

A forróság hétfőn és kedden is folytatódott, a hőmérséklet a déli, délnyugati tájakon többfelé elérte a 39, 40 fokot. Az időjárás a következő napokban sem változik, szerdán helyenként a 41, 42 fokot is elérheti a hőmérséklet. Csütörtöktől vasárnapig ragyogó napsütésre, száraz, meleg nyári időre van kilátás, így aki Spanyolországot választja nyaralása úticéljául most biztosan nem csalódik a mediterrán ország időjárásában.

A Földközi-tenger hőmérséklete már a 24, 25 fokot is eléri, így fürdőzésre kiválóan alkalmas.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.