Szombaton végre lesz Balaton-átúszás

Több időpont elhalasztását követően szombaton végre megrendezésre kerül a 2011. évi Balaton-átúszás. Nyári idő és kedvező vízhőmérséklet vár az indulókra.

A szervezőbizottság a meteorológiai szakvélemény alapján úgy döntött, hogy augusztus 6-án szombaton megrendezésre kerül a 29. Pek-Snack Balaton-átúszás - tájékoztat a balaton-atuszas.hu. A vízirendőrség egyetértésével 7.30 és 13 óra között lehet nevezni az eseményre Révfülöpön. A Balaton vízhőmérséklete reggel várhatóan 22-23 fokos lesz, és napközben még egy fokot emelkedhet. Így sportolásra ideálisnak mondható. Bár nem lesz mindig zavartalan a napsütés, kellemes nyári idő vár az indulókra.


Balaton-átúszás 2009-ben (balatonatuszas.hu)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.