Szerdán még kettősfront terheli a szervezetet – humánmeteorológia

Szerdán még kettősfronti hatás várható, többen lehetnek fáradtabbak, ingerültebbek a megszokottnál. A keringési problémák erősödésére is kell számítani, a szívbetegek és az idősebbek kerüljék a fizikai megterhelést. A változás csütörtökön érkezik, amikor pár fokkal melegszik a levegő és több órára kisüt a Nap. Hasonló, bár kissé szeles időre van kilátás pénteken is, megfelelő öltözetben már érdemes kimenni a szabadba egy kisebb sétára.

Szerdán még kettősfronti hatás várható, sokfelé kell majd kisebb havazásra, hószállingózásra számítani, valamint továbbra is élénk lesz az északi légmozgás. Hideg téli idő várható, ilyenkor gyakrabban fájnak az ízületek. A zord idő rontja az általános közérzetet ezért a hangulat javítása érdekében érdemes baráti, vagy családi összejövetelt tartani.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el, és a következő napok időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az értékek jóval az egészségügyi határérték alatt maradnak majd.

Csütörtökön a frontérzékenyek végre fellélegezhetnek, ugyanis markáns fronthatás nem várható. Csökken a szél erőssége is, majd felszakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható. Pár fokkal melegszik az idő, azonban nappali fagyokra még elvétve így is számítani kell.

Péteneken tovább folytatódik a szép, napos, frontmentes idő. Kicsit tovább enyhül az idő, azonban a tavaszi hőmérsékletekre még várni kell. Pozitív hangulatú időjárás várható, ezért megfelelően réteges öltözetben a szabadtéri programok, séták kifejezetten ajánlottak. Néhol élénk széllökések várhatók, ami csökkenti a hőérzetet.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.