Szeptember első hétvégéjére is jutott melegrekord

Szeptember 4-én, vasárnap közel 70 éves melegrekord dőlt meg a fővárosban, ugyanis a száraz, meleg levegőben 32,7 fokig emelkedett a hőmérséklet.

A Kárpát-medencétől északnyugatra elhelyezkedő ciklon előoldalán dél felől igen meleg levegő áramlott hazánk térségébe az elmúlt napokban. Ennek köszönhetően szeptember 4-én vasárnap megdőlt a budapesti melegrekord, 32, 7 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az eddigi rekordot ezen a napon 1942-es év tartotta, ekkor 32, 4 fokot mértek a fővárosban.

Az előzetes adatok szerint az országos csúcshoz is nagyon közel volt a hőmérséklet. A legmelegebbet ezen a napon 1932-ben Kecskeméten mérték, 33,8 fokot.

A meleg periódusnak egy hidegfront vet véget. A front előtt az igen meleg levegőben heves zivatarok kialakulására lehet számítani a délutáni óráktól kezdve, ám a délkeleti országrészben ismét rekord közeli lehet a hőmérséklet.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.