Szeles idő nehezíti az Öbölátúszást

Szombaton, július 11-én rendezik meg Balatonfüred és Tihany között az öbölátúszást. Az idő mérsékleten meleg, a Balcsi vize kellemes lesz, de az erős szél zavaró lehet.

Szombaton 9 órakor rajtól az első csoport Balatonfüredről, ezután 30 fős csoportokban 1-2 percenként indulnak az úszok. A 3,5 kilométeres táv teljesítése után a befutó a tihanyi hajó állomás melletti strandon lesz.

Az úszoknak nem kell kánikulára készülniük. Sőt a reggeli, délelőtti órákban még túlnyomóan felhős lesz az ég, elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Délután felszakadozik, elvékonyodik a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. A Balaton térségében 22-23 fokig melegszik a levegő. A Balaton vizének hőmérséklete a hűvösebb napok ellenére is 20 fok fölött lesz.

A Balaton időjárását webkameráinkon keresztül is nyomon követheted. Az Öbölátúszás mellett még más programok is várnak a hétvégén, kattints ide és olvasd el mihez kedvez az időjárás.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.