Sportnap igazi kirándulóidőben

Szeptember 27-én, vasárnap megmozdul a főváros. Ezen a napon kerül megrendezésre a Városmajorban a budapesti sportnap. Az idő kedvez a szabadtéri programokhoz, nem lesz nagyon meleg, de kiránduláshoz, sportoláshoz ideális lesz az idő.

Hétvégén az egész család talál magának megfelelő programot a budapesti sportnap keretében, ahol öt népszerű sportág programjai közül lehet választani. Nagyon korán sem kell kelni, hisz a programok 10 órakor kezdődnek a Városmajorban.

A programok fő célja, hogy tegyünk az egészségünkért a sport és mozgás öröme által.

Lesz futóverseny, a kicsiknek és a futással most ismerkedőknek rövidebb, 1,7 kilométeres táv, míg a nagyobbaknak 5, 1 kilométeres táv teljesítésére lesz lehetőségük. Reggel 10-től délután 17 óráig aerobikra és jógára várják az érdeklődőket. Ebéd után tapasztalt kerékpárosok vezetésével egy 30 kilométeres biciklitúrán is részt vehetsz. Ha úgy érzed ezekhez a programokhoz nem vagy elég edzett, egy 6 kilométeres sétára várnak a Széchenyi-hegyhez délután 3 órára. A sétára túravezetők és sztárvendégek kísérnek el.

A programokra előzetesen sms-ben lehet regisztrálni. Bővebb információt itt találsz.

Vasárnap nagyon szép őszi időnk lesz. Egész napos szikrázó napsütésre készülhetünk, amit legfeljebb csak kisebb felhősödés zavar meg. Mérsékelt lesz a felmelegedés, a hőmérséklet csúcsértéke 21, 23 fok között alakul. Ideális lesz az idő a sportoláshoz és a szabadtéri programokhoz, érdemes kihasználni a szép őszi időt.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.