Pusztító áradások Pakisztánban

Több mint 1000 ember vesztette életét azokban az áradásokban, amiket az egy hete tartó esőzések okoztak Pakisztán északnyugati vidékén.

Az Irán és Afganisztán felől érkező időjárási rendszer a heves monszunnal párosítva rekord áradásokat okozott a múlt héten az országban.

A legrosszabb a helyzet az ország északnyugati részén, a Khyber-Pakhtunkhwa nevű tartományban, körülbelül 30 000 embert mentettek ki a hadsereg mentőalakulatai az elzárt településekről.

 Afganisztán északkeleti részén is tucatnyi ember esett áldozatul a földcsuszamlásoknak és ezreket kellett kimenteni otthonaikból.

Fotó: Reuters

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.