Orvosmeteorológiai előrejelzés

Ma nem várható számottevő fronthatás. A sok napsütés jó hatással lesz közérzetünkre.

Ma számottevő fronthatásra nem kell számítani. A mérsékelten meleg időben érdemes kirándulni, sportolni. Jó kimenni a levegőre és feltölteni szervezetünket „napfény vitaminnal", azaz D-vitaminnal. A napsugárzás átalakítja a táplálékainkból származó D-vitamint (olajos halak, csukamájolaj, tojássárgája) aktív formává, így ez által tápanyagot biztosít csontjaink és izmaink számára és megerősíti az immunrendszert. Ha napi 10-15 percig éri az arcunkat és a karunkat napfény, akkor a napi szükségletet így fedezhetjük. Ugyanakkor fontos a mértékletesség is, ugyanis a túlzásba vitt napozás nem csak bőrrákot okoz, hanem rombolja a D-vitamin készletet is.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.