Orvosmeteorológia - gyenge frontok és zivatarok érkeznek

Kedden kettős fronthatás, szerdán pedig gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket. sokfelé várhatók záporok, zivatarok.

Kedden kettős fronthatásra kell készülni. A hideg- és melegfronta érzékenyeknél is jelentkeznek tünetek, például fejfájás, fáradékonyság, a reumás és görcsös panaszok erősödése. Az országban többfelé várhatók záporok, zivatarok, így ha szabadtéri programot szerveznek erre a napra, esőkabátot is érdemes magukkal vinni.

A közlekedők többfelé találkozhatnak esőtől nedves, csúszós útszakaszokkal, ezért fokozott odafigyeléssel vezessenek. Zivatarok környezetében viharos széllökések tehetik próbára a gépjárművek menetstabilitását.

Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül. Marad a záporos, zivataros időjárás, de ennek ellenére is kellemesen meleg időnk lesz, a csúcshőmérséklet helyenként meghaladhatja a 25 fokot is.

A kerti munkák közül május elején a kapálás, gyomlálás, a kártevők és betegségek megelőzése, leküzdése a feladat. Az öntözésre most nem kell annyi energiát pazarolni, hisz az időjárás elég csapadékos. Ha az őszi vetés elmaradt, most még meg lehet próbálkozni a fűtelepítéssel is.

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatásra kell számítani, ennek következtében valamelyest visszaesik a hőmérséklet.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.