Nagy viharok vonultak át Chicago felett

A rekord keleti-parti hőhullám után Chicagóba a csapadék érkezett meg szélsőséges formában. Sok az extrémitás jelenleg az USA időjárásában.

Szombat hajnalban Chicagóban egy hidegfront előtt kialakult zivatarlánc hatására rendkívül heves felhőszakadás volt. Hat óra leforgása alatt 176 milliméter csapadék zúdult az O'hare nemzetközi repülőtér meteorológiai állomásának adatai szerint.


Radarkép a vihar előtt (NOAA)

Egy átlagos júliusban egész hónap alatt ennek csupán a fele esik le a térségben. Egyébként ez a hidegfront frissítette fel az északkeleti partvidéket, ahol hőmérsékleti rekordok sora dőlt meg a júliusi hőhullám során.


New Yorkban a hőségrekordok közepette

A Préri déli területein egyébként folytatódik a hőség. Chicagót azonban vasárnap egy újabb hidegfront érte el szélviharral, zivatarokkal.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.