Megnyílt Szentendrén a III. Magyarországi Klímacsúcs

Szentendrén megkezdődött a III. Magyar Klímacsúcs szakmai konferencia, melyen a résztvevők a hazai környezetvédelem aktuális problémáit tekintik át.

Január 19-én Szentendrén megnyílt a III. Magyar Klímacsúcs, amely a magyar soros EU elnökség egyik hivatalos rendezvénye. A Klíma Klub által szervezett tanácskozás célja a magyar politikai, gazdasági és tudományos élet közszereplői figyelmének felhívása az éghajlatváltozás és a környezetvédelem problémáira.

A programot a Klímaklub Tudományos Tanácsadó Testülete állította össze elsősorban a hazai környezetvédelem gondjaira fokuszálva. Az előadásokon szóba kerül a szelektív hulladékgyűjtés, a komposztálás, a víztakarékosság és a környezetbarát közlekedés, valamint a levegő tisztaságának védelme. Fontos témaként szerepel még az éghajlat és az energiaszektor kapcsolata, illetve a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás is. Olyan kulcsfontosságú kérdésekre is keresik a megoldást, mint a környezetkímélő ipari eljárások és technikák alkalmazása, és a gazdaság energiahatékony működése.

Áttekintik a szén-dioxid kibocsátás magyarországi helyzetét, amely egyrészről közvetlen mutatója a hazai környezeti állapotnak, másrészről kvótaként jelentősen hozzájárulhat a környezetvédelmi fejlesztések és beruházások finanszírozásához. Rámutattak a nemzetközi vállalatok környezetvédelemmel kapcsolatos világméretű felelősségére.

A szervezők remélik, hogy a kitartó felvilágosító munka révén egyre többen választják a környezettudatos életet. Különös gondot fordítanak a jövőben is a gyermekek oktatására, mert az ebben a korban elsajátított környezettudatos életfelfogás felnőttkorban is megmarad.

A rendezők a helyszínt is stílusosan választották meg, mert a rendezvényre a Regionális Környezetvédelmi Központ környezetbarát konferenciatermében kerül sor.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.